Keluarga Aidil Zafuan

Keluarga Zaquan Adha

get this

Tuesday, 31 May 2011

Aidil rasa kecewa

01 Jun 2011

AIDIL (kiri) mengakui kemerosotan skuad Negeri Sembilan berpunca daripada masalah kecederaan.PEMAIN pertahanan Negeri Sembilan, Mohd. Aidil Zafuan Abdul Radzak bersedia untuk memberi kerjasama kepada pihak berkuasa sekiranya dipanggil membantu siasatan dalam isu rasuah yang melanda pasukan itu.
Aidil, 23, mengakui yang dia amat kecewa seandainya perkara ini benar-benar berlaku.
"Saya tidak tahu perkembangan siasatan Suruhanjaya Pencegahan Rasuah Malaysia (SPRM), saya tidak berani campur, sebaliknya menyerahkan segalanya kepada pihak atasan.
"Tetapi seandainya perkara ini benar-benar berlaku, ia amat memalukan dan mengecewakan saya," katanya ketika ditemui selepas Majlis Pelancaran Liga Komuniti Mizi- Sports di Shah Alam semalam.
Menurut Aidil, apa yang paling mengecewakan ialah gejala rasuah ini dipercayai berlaku dalam pasukan negeri kelahirannya, sedangkan Menteri Besar, Datuk Seri Mohamad Hasan yang juga Presiden Persatuan Bola Sepak Negeri Sembilan (PBNS) telah banyak membantu memulihkan semula imej bola sepak negeri itu.
"Perkara seperti ini tidak sepatutnya berlaku lagi. Saya bukan hendak menuduh rakan sepasukan ataupun mana-mana pemain.
"Setakat ini biarlah pihak berkuasa melakukan siasatan, jika ada yang terlibat ia perlu diselesaikan.
"Cuma apa yang mampu saya lakukan ialah memberi kerjasama sebaik mungkin jika diperlukan tetapi saya rasa gejala ini tidak wujud lagi dalam skuad Liga Super.
"Prestasi kami yang tidak konsis- ten pula memburukkan lagi keadaan tatkala isu ini timbul semula," kata Aidil.
Pemain pertahanan Malaysia itu juga menegaskan bahawa kemerosotan prestasi pasukannya adalah berpunca daripada krisis kecederaan yang dialami skuad Rusa itu.
"Prestasi Negeri Sembilan yang kurang konsisten ketika ini adalah disebabkan masalah kecederaan pemain utama, malah kami terpaksa menggunakan khidmat bebe- rapa pemain Piala Presiden dalam perlawanan.
"Namun apa pun saya yakin kami akan bangkit semula pada kempen Piala Malaysia nanti, malah bebe- rapa pemain juga semakin pulih daripada kecederaan termasuk Zaquan (Adha Abdul Radzak)," kata Aidil yang ketika ini menjalani latihan bersama kem skuad kebangsaan menjelang perlawanan persahabatan menentang Hong Kong, Jumaat ini.
Kelmarin, SPRM mengumumkan bahawa siasatan terhadap pemain skuad Piala Presiden Negeri Sembilan atas tuduhan mengatur keputusan perlawanan, kini hampir sele- sai.

No comments:

Post a Comment